A 20014/15-ös tanév évnyitója az iskolában


A 2014/15-ös tanév évnyitója szeptember elsején az eső miatt a tornacsarnokban került megrendezésre.

Esemény időpontja: 2014.09.01
2014-09-01

A 2014/15-ös tanév évnyitója szeptember elsején az eső miatt a tornacsarnokban került megrendezésre.

Az iskolai osztályok, a zászló és a leendő elsősök bevonulása után a himnusz közös éneklése következett.


János Zoltán, az iskola igazgatója először az új elsősökhöz szólt, majd elmondta, hogy augusztus 16-tól személyében új vezetője van az iskolának.

„Az elmúlt hónapokban igyekeztem megismerni az iskola eddigi működését, életét, mert a hagyományokat tiszteletben tartva szeretnék új célokat, kihívásokat, terveket állítani.
Ezen feladatok meghatározásánál, és megvalósításánál számítok kollégáimra, a szülőkre, és természetesen a tanuló ifjúságra.
A közös célok meghatározásánál figyelembe kell venni a szülők, gyerekek igényeit, a fenntartó és a helyi önkormányzat elvárásait, a jogszabályi hátteret, hiszen az iskolának meg kell felelni a gazdasági és társadalmi elvárásoknak, az iskola nem működhet öncélúan.”

Az új tanévben a felső tagozat két évfolyamán matematika tantárgyból csoportbontásban folyik az oktatás, középiskolai felkészítő lesz magyarból, és a sajátos nevelési igényű gyerekek oktatását is más elgondolás alapján szervezik.
A délutáni tanórákat továbbra is négy csoportban biztosítják a tanulóknak.
A tanév élőkészítő munkái befejeződtek, az iskola személyi és tárgyi feltételei adottak.

A helyettesi feladatokat Tóth Ferencné látja el, a pedagógusok létszáma tizennégy, az SzMK elnöke Kalmár Zsuzsanna, és a tanévet 137 tanuló kezdi meg.

Végül beszédében Beethovent idézte.
”Az ember feladata az, hogy szeresse a szépet, kövesse a jót, és cselekedje a legjobbakat.” , majd mindenkinek eredményes munkát kívánva a 2014/15-ös tanévet megnyitotta.

A 2014/15-ös tanév rendjét és az iskolai év adatait a "Partnereink"-re kattintva tekinthetik meg.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban