Értékeinkért határon innen és túl - pályázat zárórendezvénye


2016. augusztus 19-én az IKSzT galériás termében volt az „Értékeinkért határon innen és túl – Kölesd és Siménfalva értéktári együttműködése” című pályázat záró rendezvénye.


Esemény időpontja: 2016.08.19
2016-08-22

2016. augusztus 19-én az IKSzT galériás termében volt az „Értékeinkért határon innen és túl – Kölesd és Siménfalva értéktári együttműködése” című pályázat záró rendezvénye.

A rendezvény vendége volt Dr. Say István, a Tolna Megyei Értéktár Bizottság elnöke is, aki méltatta a két település testvérkapcsolatát, és a pályázati munka eredményét, melyet az érdeklődők a plakátok és tablók alapján láthatnak.

Vargáné Kisfalvi Erzsébet beszélt az országos Hungarikum mozgalomról, a Tolna Megyei és a helyi Értéktár bizottság létrejöttéről és a végzett munkáról, melynek eredményeként került a megyei értéktárba a Református templom és parókia, a Kismegyeháza a laktanyával, a Söréttorony, a Petőfi emlékméhes, a Képtár és látásmozgalom és a Kölesdi fehérhímzés.

A pályázat nyitórendezvénye 2016. március 23-kán volt.
Ezt követően indult meg a gyűjtő munka, melybe a Közéleti Egyesület több tagja is bekapcsolódott.

Beszélt a siménfalvi nyitórendezvényről, amely a kiutazó küldöttség és a siménfalvi pályázatba kapcsolódók részvételével történt, és szakmai tapasztalatcsere volt a célja.

Ismertette a medinai gyermektábor programját, majd megköszönte a munkában résztvevők együttműködését.

A jelenlévők az elkészült írásos anyagon kívül láthatták a feliratos poharakat, tollakat, memóriakártyákat, a testvérkapcsolat tablóján a közös képeket, de a Kölesdről megjelent kiadványokat is.

A beszámoló után Dr. Say István példamutatónak értékelte ezt a Testvérkapcsolatot, és a Megyei Értéktárba történő felvételét fogja javasolni.

A hivatalos rész lezárása után kötetlen beszélgetés, a borkútnál kölesdi fehér és vörös borok kóstolgatása, és svédasztalos vacsora várta az ünneplőket.

Az értéktári munka nem a pályázattal kezdődött, és annak lezárásával nem fejeződik be, ezért a további munkába bárki bekapcsolódhat, aki szeretné, hogy minél több kölesdi értéket fedezzünk fel, és ismerjünk meg.



Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban