Könyv- és könyvtárhasználati vetélkedő


2017. február 22-én a kölesdi könyvtárban könyv- és könyvtárhasználati vetélkedőn vettek részt az iskola felső tagozatos tanulói. Az esemény az iskola és könyvtár közös rendezvénye volt. Szervezői Szűcs István tanár és Csikné Bányai Mária könyvtáros, tanító.


Esemény időpontja: 2017.02.22
2017-02-22

2017. február 22-én a kölesdi könyvtárban könyv- és könyvtárhasználati vetélkedőn vettek részt az iskola felső tagozatos tanulói.
Az esemény az iskola és könyvtár közös rendezvénye volt.
Szervezői Szűcs István tanár és Csikné Bányai Mária könyvtáros, tanító.

A négyfős csapatok külön csapatnévvel indultak a vetélkedőnek.
A Könyvmolyok, a Négy regény lepény, a Négy testőr, a Kölesdi Csillagok és a Regénybúvárok külön asztalnál foglaltak helyet, és a feladatlapok kiosztása után kezdődött a lázas munka.

Eleven élet költözött a könyvespolcok közé, hiszen a feladatok megoldásához a legkülönbözőbb könyveket kellett megkeresni.
A két órás vetélkedő ugyancsak próbára tette a versenyzőket, mert a feladatlap tíz feladata mindegyike kutatómunkát követelt.

Szépirodalmi és ismeretközlő művek szétválogatása, raktári szám keresése, fogalmak magyarázata, könyvkeresés cím alapján, totó játék, történelmi alakok időrendi sorrendbe rakása, verssorok alapján költő-költemény párosítás, megkezdett versidézet folytatása, Arany-balladák cím keresése, újság, magazin keresés, könyvek keresése, melyek címében ország nevet találunk.

A feladatok javítása alatt a versenyzők üdítő és sütemény fogyasztásával foglalatoskodtak, majd az eredmény hirdetésekor átvették a jutalom csokit és írószereket.

Első helyezett a Regénybúvárok csapata lett.
Tagjai: Kalmár Eszter, Simon Angéla, Dávid Ágnes és Gazdag Márk.


Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban