Gyöngyfűző Tábor Kölesden


2017. július 3-kán negyedik éve találkozhattunk Kölesden a „gyöngyfűző lányokkal”.


Esemény időpontja: 2017.07.09
2017-07-09

2017. július 3-kán negyedik éve találkozhattunk Kölesden a „gyöngyfűző lányokkal”.

A tizenhárom résztvevő Pörbölyből, Nagybajomból, Várpalotáról, Dombóvárról, Kehidakustányból, Hódmezővásárhelyről, Budapestről és Németországból érkezett.

A tábor három gyöngyfűző népi iparművésze: a művészeti vezető Pálné Osvald Éva, DR. Nemesházi Valéria és Schulcz Béláné.

A hét folyamán a művészeti vezető által tervezett 9 féle mintát varázsolták a fonalra.
A munka reggeli után kezdődött, szünetet szinte csak az étkezések alatt tartottak, vacsora után tovább dolgoztak, többen egészen hajnalig.

A kitartó szorgalom eredményét a pénteken rendezett házi kiállításon láthattuk, ahol 78 munkadarab sorakozott egymás mellett, köztük 8db Gótikus gallér és 12db Saraguró lánc, melyek elkészítése egy-egy napot vett igénybe, de sorba állt a 7db Pillangó medál, a 10db Pillangó karkötő, a 6db Pillangó lánc, a 6db Inez medál, a 12db Rezeda medál, a 13db Rezeda karkötő, a a 3 pár füli és a Hálós pillangó is.

Szerda délelőtt Szekszárdra kirándultak, ahol a múzeumba látogattak, majd rőfös boltban szalagokat, gombokat vásároltak és fagyiztak.

Az önköltséges tábor étkezését az Önkormányzati Kft biztosította.

A Kölesdi Gyöngyfűző Tábornak igen jó híre van, ezt bizonyítja, hogy a nagy létszámú jelentkezés miatt az idei évben három táborban tanulhatnak az érdeklődők.



Eseménynaptár

eseménynaptár nagyban